Araba Neden Su Eksiltir? | 5 Bilinmeyen Sebebi ⇐

Araçların su eksiltme nedenleri, aracın motor durumuna ve kullanımına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu sebeple aşağıdaki sebeplere dikkat ederek, aracın neden su eksilttiğini daha net bir şekilde anlamak mümkün olabilir.

Arabanın Su Eksiltmesinin 5 Nedeni

  1. Genellikle (en sık) radyatör üst kapağında yanma ve deforme kaynaklı olarak sızdırmanın ortaya çıkması söz konusu olabilir.
  2. Yine radyatör alt bölümlerinde yada darbe kaynaklı sızdırma ortaya çıkabilir.
  3. Radyatör giriş bağlantılarında sızdırma ortaya çıkabilir. (gevşeme kaynaklı)
  4. Su aksamında delik yada çatlama ortaya çıkabilir.
  5. Su deposu, genleşme tankı yada bağlantılarında bozulma ve çatlama ortaya çıkmış olabilir.

Hararet Yok Su Eksiltiyor

Bu hararetin olmayacağı anlamına gelmez! Mevsimsel etkilere bağlı olarak yada motor suyunuzun idare eder seviyede olmasından dolayı su eksiltmiş ve hararet yapmamış olabilir. Dikkat etmekte fayda var.

Conta Yakan Araba Ne Kadar Su Eksiltir

Conta yaktıktan sonra, aracınızın su eksiltmeye başlaması doğaldır. Bunun öncelikli nedeni ise su ile yağ arasındaki bağlantıyı kapatan contanın elastikiyetini kaybetmesi neticesinde motorunuzun yavaş yavaş su ile yağı birbirine karıştırmasıdır. Su miktarında azalma meydana gelir.

Sizin için conta yakan araç nasıl anlaşılır içeriğine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Gazlı Araba Neden Su Eksiltir

Normal araç aksamının dışında lpg sistemi kurulurken sıvı bağlantıları yeniden -ilave- yapılarak motordan (sıvı sisteminden) ek çıkış yapılır.

Gazlı arabanın su eksiltmesi sadece gaz yani lpg sistemi ile doğrudan alakalı olmayabilir. Bu sebeple öncelikle bir motor ustasına göstermekte fayda var.

Yapılan incelemeler sonucunda görülmüştür ki, LPG’li araçların su eksiltme problemleri %15 ihtimalle LPG bağlantıları nedeniyle ortaya çıkar.

Araba Neden Su Eksiltiyor Kaçak Yok

Sıvı kaybı olmadan su eksiltmesi demek conta erimesi sonucunda yağ ile suyun birbirine karışmasına neden olmuş olabilir.

Araba su eksiltiyor ve siz bu durumun nereden kaynaklandığını fark edemiyorsanız ya aracınızın içinde su devirdaimi istenmeye bir şekilde oluyor.

Yada siz kaçağı fark edemiyorsunuz.

Araba 1 Litre Su Eksiltiyor

Ne kadar sürede su eksiltmesi olduğu da önemlidir. 1 Litre çok ciddi bir rakam olup, zamanında soruna müdahale edilmemesi durumunda başkaca sorunların ortaya çıkması muhtemeldir.

Dizel Araba Neden Su Eksiltir

Dizel araç ile benzinli aracın su eksiltmesi arasında önem farkı bulunmaz. Bu sebeple yukarıda yazdığımız 5 nedene bağlı olarak aracın su eksiltmesinin sebebinin bulunması önemlidir.

Aracın Su Eksiltmesi Normal Mi

Kesinlikle normal değildir. Çünkü aracınız su eksiltirken başlıca sorunların ortaya çıkması söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda öncelikle sorunun kaynağının bulunması ve bu soruna göre bir yol haritasının çizilmesi önem arz edecektir.

Dizel Araç Su Eksiltiyor Ama Hararet Yapmıyor

Yapmayacağı anlamına gelmez. Şurası unutulmamalıdır ki, eğer aracınız su eksiltmiş olmasına rağmen hala hararet yapmadıysa içinde yeterince su bulunuyordur. Bu sebeple susuz bırakmadan bir ustaya gösterilmesi ve sorunun ortaya çıkarılması gerekir.

Yorum yapın