Akünün Bittiği Nasıl Anlaşılır? | Püf Noktaları Değiştirme Önerileri

Sık Rastlanan Akü Arızaları

Arabanızın aküsünün bitmek üzere olduğuna dair birkaç işaret var. Bunlar, düşük voltaj, soğuk hava ve pil uçlarında korozyonu içerir. Bu belirtilerden bir veya daha fazlasını görürseniz, teşhis için arabanızı bir tamirciye götürmelisiniz. Bitmiş bir araba aküsü, arızalı bir şarj sistemini de gösterebilir. Bir araba tamircisi sorunu belirlemek için alternatörü, serpantin kayışı, akü kablosunu ve akü terminallerini kontrol edebilir.

Soğuk hava araç aküsünün bitmesine neden olabilir

Bitmiş bir araba aküsü tehlikeli olabilir ve gerçek bir rahatsızlık verebilir. Sorun yaşamamak için, soğuk havalarda evden çıkmadan veya arabanızı dışarı çıkarmadan önce akünüzü kontrol edin. Ayrıca, arabanızdaki yağı değiştirdiğinizden emin olun. Eski yağ, yenisinden çok daha kalındır, bu nedenle motorunuzda hareket etmesi daha zor olacaktır. Aküyü dışarıda park ederken sıcak tutmak için bir akü battaniyesi de kullanabilirsiniz.

Soğuk hava, araba aküleri için özellikle zordur. Kanadalılar soğuk iklime uyum sağlayabilirken, pillerimiz her zaman buna uygun değildir. Akünüzün neden bittiğini anlayarak arabanızı kışa daha iyi hazırlayabilirsiniz.

Yorum yapın